İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Blancpain Fifty Fathoms ve Diğer Blancpain Modelleri

Blancpain Fifty Fathoms ve Diğer Blancpain Modelleri
Blancpain

Blancpain Fifty Fathoms ve Diğer Blancpain Modelleri

Bu yıl, ilk dalış saati olan Blancpain Fifty Fathoms’un 70. yıl dönümü. Marka en eski saat üreticisi olduğunu iddia etmekle beraber, sektördeki diğer isimlerle karşılaştırıldığında çok az ilgi görmektedir. Blancpain saatçilik alanında pek çok yeniliğe imza atması yanında aynı zamanda pilli bir saat piyasaya sürmemiş tek lüks markadır.

Blancpain’in Tarihi

Firmanın geçmişi 1735 yılına kadar uzanıyor. Bu, Jehan-Jacques Blancpain’in İsviçre’nin Villeret köyünde saatçi olarak kayıt yaptırdığı yıldır. Onun torunları 1815 yılında ultra ince bir mekanizma piyasaya sürdüler. Bu, Blancpain’i Villeret’in en önemli üreticilerinden biri haline getirdi. Zamana uygun olarak, saatçinin ilk otomatik kol saati 1926 yılında piyasaya çıktı. Frédéric-Emile Blancpain 1932’de vefat edince ve kızı CEO olmak istemediğini ifade etmesiyle, şirket, iki çalışanına satıldı.

Blancpain’in kuvars modeller üretmemesine istinaden pilli saat krizinden ağır darbe almıştır. 1983’te markanın isim hakları 22.00 franka iki endüstri efsanesine ve akabinde sadece on yıl sonra Swatch Group’a 60 milyon franka satıldı.

 Onywatch tarafından Türkiye’de üretilen saat kutusu modellerini görmek için tıklayın.

Blancpain’in En Önemli Modelleri

Fifty Fathoms

 Fifty Fathoms modeli Fransa Donanması için geliştirilmiş olup, markanın ilk dalış saatinin su geçirmediği derinlik olan 91,44 mt. (50 kulaç)’tan ismini almaktadır. Yeni modelleri daha büyük derinlerde (en az 300 m.) işlevselliğini sürdürse de, modelin ismi değişmemiştir. 2013 yılında modelin 60. yıl dönümünü anmak için adını ünlü İsviçreli kaşif Auguste Piccard’ın denizaltısından alan Fifty Fathoms Bathyscaphe koleksiyonunu piyasaya sürüldü.

Blancpain Fifty Villaret

Villeret, sadece Blancpain’in kurulduğu köyün adı olmayıp aynı zamanda markanın en kapsamlı koleksiyonunun da adıdır. Söz konusu koleksiyonda, basit mekanizmalı saatlerden tourbillon dahil çok komplikasyonlu modeller bulunmaktadır. Tourbilon, bilindiği üzere, saat mekanizması üzerindeki yer çekiminin etkisini azaltarak saatin dakikliğini artıran bir mekanizma türüdür. Bu türün en nadide örneklerinden olan ve Tourbilon mekanizmanın açık olarak sergilendiği Flying Tourbilon tarzı mekanizmaları da ilk kullanan marka Blancpain’dir.

Firmamızın ürettiği deri kordon modelleri için tıklayabilirsiniz.

Ladybird

Ladybird koleksiyonunda yer alan saatler adından da anlaşılacağı gibi kadınlar düşünülerek tasarlanmış olup çoğu elmaslarla süslenmiştir. Bunların mücevherli ve şaşalı saatlerden başka bir şey olmadığını düşünüyorsanız bir kere daha düşünmekte yarar var sanırım. Çünkü, bu koleksiyonda yer alan “Ultraplate” etiketli saatler, yalnızca 9 mm maksimum kasa kalınlığına sahip olup bu modellerde ekstra ince mekanizmalar kullanmaktadırlar.

Air Command

Fifty Fathoms, donanma düşünülerek tasarlanırken, Air Command modeli havacılık için yapılmıştır. Bu saatlerin ilki 1950’lerde piyasaya çıkmış olup sınırlı sayıda üretilmiştir.

Mermer Saat Standı modellerimiz

Blancpain Métiers d’Art and Bespoke

Ve markanın en özel koleksiyonu, yani Métiers d’Art’a sıra geldi. Bu koleksiyon sadece kişiye özel ve tamamen el ile üretilen saatleri içermekte olup kesinlikle reklamı yapılmamaktadır. Burada kişiselleştirilmiş kavramı yanlış anlaşılmaması gerekir, bu modellerin çoğu aslında kullanıcının taleplerine göre yeniden bir saat tasarlanması ile üretilen saatlerdir.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Audemars Piguet Royal Oak Hakkında 5 Temel Bilgi
Audemars Piguet

Audemars Piguet Royal Oak Hakkında 5 Temel Bilgi

Muhtemelen Audemars Piguet Royal Oak’ı çoktan duymuşsunuzdur. Ve muhtemelen onu tasarlayan Gérald Genta’yı da duymuşsunuzdur. Ama Genta’nın aslında Royal Oak Offshore’dan nefret ettiğini biliyor mu...

Daha fazlasını oku
CRISTIANO RONALDO'NUN SAATLERİ: ROLEX’LER, TOURBILLON'LAR VE TABİKİ BOLCA ELMAS…
Cristiano Ronaldo

CRISTIANO RONALDO'NUN SAATLERİ: ROLEX’LER, TOURBILLON'LAR VE TABİKİ BOLCA ELMAS…

Tüm zamanların en büyük futbol efsanelerinden biri olan Cristiano Ronaldo'nun inanılmaz yeteneği için saatlerce methiyeler düzülebilir. Diğer taraftan, C. Ronaldo; tahminen 10 milyon dolar değerind...

Daha fazlasını oku